Baile Felix
:: Home :: Cazare :: Restaurante :: Agrement :: Biserici :: Mica publicitate :: Mic istoric :: Monografie Sanmartin :: Parteneri :: Harta statiuni ::

Cei care cauta placerea de a-si petrece câteva zile într-un strand intim, cu multa verdeata si bazin cu apa curata sigur vor alege Baile 1 Mai. Cunoscuta în secolele XV-XVII sub numele de Baile Episcopiei, s-a facut remarcata datorita apelor minerale si a namolului extras din lacul din statiune utilizate în tratarea afectiunilor reumatismale, afectiunilor sistemului nervos si afectiunilor ginecologice. In acele vremuri de aceste tratamente beneficiau doar oamenii bogati sau cei care erau mai aproape de statiune. Baile 1 Mai se afla la 8 kilometri de Oradea. Aici este izvorul pârâului Peta (30 grade), care dupa ce traverseaza localitatile Sânmartin si Oradea se varsa în Crisul Repede.Lacul format pe pârâul Peta adaposteste relictul tertiar nymphaea lotus var. thermalis din pacate pe cale de disparitie datorita lipsei de interes a administratorilor. Pentru prima data în 1886 a fost propusa protejarea acestei specii, care a fost ori adusa de turci în sec. XVII din delta Nilului, ori a aparut din semintele transportate de pasarile calatoare. Strandul ca un magnet atrage tineretul, fiindca aici se afla singurul strand cu valuri functional din tara. Ingineri austrieci, au construit motorul, care si acum, dupa 169 de ani porneste la sunetul clopotelului, trimitând valuri pe "marea bihoreana".

Baile Felix Baile Felix Baile Felix Baile Felix
Baile Felix Baile Felix Baile Felix Baile Felix
Baile Felix Baile Felix Baile Felix Baile Felix
Fotografiile sunt in proprietatea www.turismbailefelix.com
Copierea sau utilizarea acestora pe alte site-uri este permisa doar cu acordul explicit al administratorului site-ului.

Daca v-a placut sau nu v-a placut statiunea noastra, si doriti sa ne impartasiti aceasta impresie va rugam sa ne scrieti un e-mail la adresa infobaile1mai@Gmail.com sau intrati pe forum. Pentru noi conteaza parerea dumneavoastra.
Daca aveti o unitate de cazare in zona noastra si doriti sa apara in site-ul nostru va rugam sa ne contactati la tel: 0766.71.36.37

Va multumim ca ati ales statiunea noastra si va dorim distractie placuta !
Link-uri sponsorizate ->